Tűzivíz rendszerekÉlenjáró technológiára épülő biztonság

Megnyugtató biztonság tűzivíz rendszereinkkel.

Tűzivíz rendszerek - Minimax tűzvédelem

Csaknem minden területen alkalmazható oltóanyagként az ivóvíz, így a tűzivíz rendszereinkben is központi szerepet játszik. Az a tény, hogy az ivóvíz élelmiszer, magas követelményeket támaszt a rendszerek tervezése és kivitelezése során mindazon rendszereknél, amelyek közvetlenül az ivóvízhálózatra csatlakoznak. A Minimax tűzivíz rendszerek megfelelnek a vonatkozó szabványoknak és előírásoknak. Ezáltal garantál ják a maximális biztonságot.

Saját kutatási eredményeire alapozva a Minimax a közelmúltban 3 berendezést vezetett be a piacra a „maximat“ családból:

Tűzivíz rendszerek - Minimax tűzvédelem
Tűzivíz rendszerek - Minimax tűzvédelem
  • maximat MX1 egy kompakt acél megszakítótartályos nyomásfokozó berendezés. Ez az önálló oltórendszer lehetővé teszi a mindenkori helyi körülményekhez való igazodást.
  • maximat FSX-LWT kifejezetten a száraz fali tűzcsaphálózatok számára kifejlesztett töltő- és ürítőszelep. Szükség esetén a száraz felszálló tűzcsaphálózatban max. 60 másodperc elteltével minden falitűzcsapnál megfelelő mennyiségben és nyomással elérhető az oltóvíz.
  • maximat DN50 FuE1 ugyancsak egy töltő- és ürítőszelep, melynek leválasztó szelepe speciálisan a fali tűzcsaphálózatokhoz lett kifejlesztve. A nedves/száraz oltóvízhálózatnál alkalmazása esetén a száraz oltóvízvezeték, a töltő- és ürítőszelepen keresztül, közvetlenül az ivóvízvezetékre csatlakoztatható. Szükség esetén, max. 60 másodperc eltelte után, minden falitűzcsapnál elérhető az oltóvíz.
  • maximat DN50 FuE2 egy töltő- és ürítőszelep, amely kifejezetten a nyitott szórófejes oltórendszerekhez lett kifejlesztve. Készenléti állapotban az oltóvízhálózat száraz. A tűzjelző rendszer jelzésére a leválasztó szelep kinyit, a csőrendszer megtelik vízzel, és a beépített nyitott szórófejek egyenletesen elosztják az oltóvizet a teljes védőfelületen.

Előzőeken túlmenően a Minimax termékpalettáján egyéb speciális tűzivíz rendszer elemek is megtalálhatók.