Gázzal oltó rendszerekÉlenjáró technológiára épülő biztonság

Hatékonyan és kíméletesen oltunk gázzal oltó rendszereinkkel.

Gázzal oltó rendszerek - Minimax tűzvédelem

Az érzékeny technológiák, tárgyak és területek különleges védelmet igényelnek. A Minimax ezen területek védelmére is rendelkezik megfelelő megoldással. A gáz halmazállapotú oltószereink környezetkímélőek, emellett az élet és az értéktárgyak gyors és megbízható védelmét is szolgálják. Tűz esetén a megfelelő oltószer használatával elkerülhetőek a nem kívánt mellékhatások.

A környezetvédelem érdekében a Minimax előnyben részesíti a levegőből kivonható, valamint a környezetbarát szintetikus gázok használatát. Az oltás a különböző kereskedelemben kapható inertgázok, azaz argon, nitrogén és szén-dioxid oxigénelvonó képességén alapul, valamint a szintetikus gázok, HFC-227ea és FK-5-1-12 (márkaneve Novec™ 1230) hőelvonásán.

Alkalmazási területek

Értékes elektromos berendezések, mint pl. számítógépek vagy telekommunikációs berendezések, kapcsoló- és vezérlőberendezések, transzformátorok és különleges kockázati besorolású területek, mint pl. festék és habosított műanyag, hidraulikus berendezések, silók és porszűrők, nyomógépek, turbinák és archívumok.