Iparági megoldásokÉlenjáró technológiára épülő biztonság

Elszívó és szállító berendezések tűzvédelmére is van megoldásunk.

Elszívó és szállító berendezések tűzvédelme - Minimax tűzvédelem

Jubileum: A Minimax a 40 éves szikraoltót ünnepli

Szikrák keletkezése valós kockázatot jelent elszívó és konvejor berendezések működése során, pl. fa feldolgozó üzemekben, textil gyárakban, takarmányt feldolgozó üzemekben, bőrgyárakban, gumi és vegyi üzemekben, stb. A szikrák a feldolgozó gépek működése során pillanatok alatt a konvejor vezetékeken keresztül újabb gépegységekbe juthatnak, ahol parázstüzet hozhatnak létre, minek következtében nagyobb tüzek, vagy füstrobbanások is kialakulhatnak rövid idő alatt.

Szikraoltó rendszereink megbízható védelmet nyújtanak az ilyen esetek elkerülésére: a speciálisan erre a célra kifejlesztett érzékelők már a konvejor vezetékben felismerik a gyúlékony szikrát. Az érzékelés és a szikra eloltása között a másodperc tört része telik el. A rendszer eleget tesz a VdS előírásoknak.

Az új és flexibilis „FMZ5000 Reflex“ tűzoltó rendszer ötvözi a tűzérzékelő- és a szikraoltó-rendszert. A szikra-felismerési és az oltási folyamatok egységet képeznek. Az érzékelés és az oltás között eltelt idő milliszekundum nagyságrendű, aminek köszönhetően a Reflex rendszer kiemelkedően hatékony megoldást képez a szikraoltás területén.

A szikraoltó rendszer komponensei:

  • finom érzékenységű elektrooptikai szikraérzékelők
  • szikraoltást vezérlő központ
  • speciális oltó fúvókák
  • nyomásfokozó berendezés alacsony víznyomás esetén

Prospektus letöltés német nyelven:

Funkenlöschanlagen Brandschutzlösungen für pneumatische Fördereinrichtungen
Ventileinheit G1 mit Flachstrahldüse F180