Iparági megoldásokÉlenjáró technológiára épülő biztonság

Szélerőművek optimális tűzvédelme.

Szélerőművek optimális tűzvédelme - Minimax tűzvédelem

Napjainkban a szélenergia felhasználás egyre nagyobb teret hódít magának. A technológia rendkívül dinamikusan fejlődik és jó kilátások elé tekint a jövőben is. Az egyszerű rotorok az évek során egyre erősebbek lettek, s mára már igazi high-tech erőművekké váltak a szélerőművek. Mostanra az egyre nagyobb teljesítményű rendszerek tervezése és a tengeri helyszínekre való telepítések nagy szaktudást és nagy befektetői tőkét igényelnek, ezért a szélerűművek védelmére is nagyobb hangsúlyt kell helyezni a pusztító tűzeseteket elkerülendő. Idáig a gyártók, az üzemeltetők és a tűzoltók nem számíthattak segítségre ezen objektumok tűzvédelmével kapcsolatban.

A „nacell“, ami a szélturbina szíve, számos generátort, váltórendszert, fékező berendezést, kapcsolószekrényt, transzformátort és átalakítót tartalmaz, így fokozottan tűzveszélyes eszköznek tekintendő. Ha tűz törne ki túlmelegedett alkatrészek, elektromos hiba, vagy villámcsapás hatására, a tűz számos éghető anyagot emészthetne fel: kőolajszármazékok, kenőanyagok, műanyag és elektromos komponensek.

A többnyire nehezen megközelíthető szélerűművek nagyban megnehezítik a tűzoltók munkáját, és általában ki is égnek teljesen, mire a tűzoltók megérkeznének. A tengeren lévő turbinák esetében pedig minden külső segítség túl későn érkezne.

A Minimax sokat bizonyított és tesztelt tűzvédelmi berendezései hatékony védelmet tudnak nyújtani szélerűműveknek is, akár meglévő tornyokról, vagy új telepítésekről legyen szó. A tűzvédelmi rendszer már a tűz kezdeti szakaszában érzékeli és el is fojtja a tüzet, így minimalizálhatók a károk és a kényszerű üzemszünetek. Kiváló mérnökeink készséggel állnak az Ön rendelkezésére és segítenek az Ön szélmalmának legmegfelelőbb Minimax tűzvédelmi rendszer kiválasztásában.

Prospektus letöltés német nyelven:

Brandschutz für Windenergieanlagen
„Ansaugrauchmelder AMX4004 WEA für Windenergieanlagen