Iparági megoldásokÉlenjáró technológiára épülő biztonság

Silók és bunkerek tűzvédelme „Silo Protect“ rendszerrel.

Silók és bunkerek tűzvédelme - Minimax tűzvédelem

Silók és bunkerek esetében a tűzérzékelés nehéz feladat, mivel ezekben az objektumokban a nagyarányú finompor és szén-monoxid koncentráció gyakran párosul magas relatív páratartalommal is. Ez a robbanékony keverék az alapja a komplikált tűzérzékelésnek. A Minimax kifejlesztette a „Silo Protect“ rendszert, ami a nehéz körülmények ellenére is megfelelő megoldást nyújt silók és bunkerek tűzvédelmére.

A füstszűrők és füstelválasztók kombinálása ösztönözte a Minimax fejlesztőmérnökeit arra, hogy bevesse ezen a területen a már sok más környezetben bizonyított „Helios AMX5000“ típusú aspirációs füstérzékelőt. Az aspirációs rendszer folyamatosan analizálja a siló vagy a bunker levegőjét. A levegőmintákat szén-monoxid és füstmolekula analizálásnak veti alá a berendezés. A speciálisan erre a célra kifejlesztett szűrő biztosítja, hogy durva szemcsék ne kerülhessenek be a rendszerbe. Az elválasztó rendszer segítségével a finom alkotók és a víz szeparálásra kerül, amellett, hogy a levegőáram és a szenzorok folyamatos felügyelet alatt vannak. Ez garantálja a kiemelkedően magas üzembiztonságot.

Amint valamely analizálandó komponens koncentrációja meghaladja az előre definiált határértéket, az FMZ 5000 típusú oltásvezérlő központ beindítja a figyelmeztető rendszereket és aktivizálja az oltási procedúrát. A Minimax, mint komplett tűzvédelmi berendezések szolgáltatója, vízzel, vagy gázzal oltó rendszert ajánl silók és bunkerek védelmére, természetesen minden esetben az Ön egyéni igényeinek megfelelően kialakítva.

Prospektus letöltés német nyelven:

Silo Protect – Brandschutzlösungen für Silos und Bunker