Iparági megoldásokÉlenjáró technológiára épülő biztonság

Tűzvédelmi megoldás történelmi épületek, múzeumok, archiválók esetén

Múzeumok tűzvédelme - Minimax tűzvédelem

A történelem során számos esetben semmisültek meg tűzvészben felbecsülhetetlen értékű történelmi épületek, ereklyék, dokumentumok. A helyrehozhatatlan károk rávilágítanak arra, hogy számos fontos létesítmény nem rendelkezik megfelelő tűzvédelmi rendszerrel.

A műkincsekben, festményekben, történelmi dokumentumokban van egy közös dolog: valamennyi kivételes szépséget és pótolhatatlan értéket képvisel, éppen ezért van szükség ezekben az esetekben speciális tűzoltó rendszerekre. A tűzvédelem és a védett objektumok gondos megőrzése nem ellentétes fogalmak. Sőt, a tűzvédelem aktívan hozzájárul a műemlékvédelemhez.

A professzionális tűzvédelmi berendezés egyesítése a magas esztétikai és értékmegőrzési követelményekkel nehezebb, mint gondolnánk, különösen ha retro környezetbe kell illeszteni a rendszert.

Tűz esetén a tűzoltóknak eltarthat némi időbe, amíg eljutnak a tűzfészekig és ekkor általában nagy mennyiségű vízzel árasztják el a területet. Hogy ezt elkerüljük, a kulturális értékeinket olyan tűzvédelmi berendezésekkel kell megóvni, amik a kezdeti stádiumában észlelik és elfojtják a tüzet. A Minimax számos specializált tűzvédelmi rendszerrel tud szolgálni, melyek lehetővé teszik, hogy kulturális értékeinket épségben tekinthessék meg unokáink is.

Prospektus letöltés német nyelven:

Brandschutzlösungen für historische Gebäude und Kulturgüter in Museen und Archiven