Iparági megoldásokÉlenjáró technológiára épülő biztonság

„Argotec CleanLab“ technológia laboratóriumok tűzvédelmének szolgálatában.

Laboratóriumok tűzvédelme - Minimax tűzvédelem

A laboratóriumok különleges igényt támasztanak a tűzvédelmi berendezésekkel szemben: tűz esetén az oltás során is fenn kell tartani az előírt nyomásértéket egy adott helyiségben. Emellett természetesen a tűzkároktól óvni kell a rendkívül drága és érzékeny berendezéseket. Egyszerűnek nem nevezhető feladat ez, ami miatt eddig a tűzvédelem általában megállt a laboratóriumok ajtaja előtt.

A vadonatúj gázzal oltó „Argotec CleanLab“ technológiával a Minimax optimális biztonságot nyújt laboratóriumokban is. Ez a megoldás kielégíti a legszigorúbb követelményeket is, kompromisszumok nélkül.

Cégünk az „Argotec“ rendszerekhez a nitrogént és az argon gázt társította. A speciális rendszerösszetevők lehetővé teszik a normál atmoszferikus nyomásnál kisebb, un. negatív nyomás melletti üzemet is. Amint a rendszer aktiválásra kerül az érzékelők, vagy kézi indítás által, az oltásvezérlő központ átveszi az irányítást. Egy sajátságos tulajdonság itt: a nyomáskülönbséget érzékelő rendszer segítségével a helyiség ventilációja kontrollált, így a megadott üzemi nyomás minden körülmény között biztosított. Az új „Argotec CleanLab“ rendszer folyamatos ventiláció mellett is képes létrehozni és fenntartani a tűz elfojtásához minimálisan szükséges oltási gázkoncentrációt. Ez a technológia lehetővé teszi az adott nyomás melletti hatékony tűzoltást, anélkül, hogy bármilyen melléktermék keletkezne az oltás során. A rendszer hatékonysága nem kérdéses: érzékeny laboratóriumi körülmények között is egy tűzeset után rövid időn belül újraindulhat a munka. A rövid állásidő, a gyors engedélyeztetési eljárás, a high-tech berendezések magas fokú védelme, mind-mind az „Argotec CleanLab“ rendszer mellett törnek lándzsát.

Prospektus letöltés német nyelven:

Argotec CleanLab / Brandschutzlösungen für Labore