Iparági megoldásokÉlenjáró technológiára épülő biztonság

Minimax tűzvédelem kórházaknak.

Kórházak tűzvédelme - Minimax tűzvédelem

A kórházakba telepített tűzoltó berendezések elsődleges feladata az emberéletek megóvása. Ugyanakkor orvosi műszerek sérüléseiből is pillanatok alatt keletkezhet több milliós kár. Egy berendezés több hónapos kényszerű üzemszünete lerombolhatja az intézménybe vetett bizalmat. A Minimax hatékony tűzvédelmi megoldást nyújt, mely megelőzi a személyi sérüléseket és az anyagi károkat.

A „Minifog EconAqua“ vízköddel oltó berendezés minden modern gyógyászati létesítmény számos helyiségét optimális tűzvédelemmel láthatja el: kivizsgálók, nővér és betegszobák, várók, kantinok, menekülési útvonalak. Az innovatív, Minimax által kifejlesztett kis nyomású vízköddel oltó rendszert alacsony vízigénye különbözteti meg a hagyományos sprinkler berendezésektől. Akár 85%-al kevesebb víz elegendő az „EconAqua“ rendszereknek a sprinkler rendszerekhez képest a tűzoltáshoz. Ennek köszönhetően az érzékeny orvosi műszerek nem szenvednek súlyos károkat a nagy kiáramló vízmennyiség miatt és alapvetően rövid időn belül újra rendelkezésre állhatnak.

Azonban nem csak belső kórházi területek jelentenek nagy kockázatot. A leszállóhelyre érkező helikopter is kigyulladhat egy technikai hiba miatt. Habágyúk adják a legjobb műszaki megoldást helikopter-leszállóhelyek tűzvédelmi biztosítására. Az oltóvízzel szemben a hab tökéletesen alkalmas folyadéktüzek (kerozin) gyors oltására.

A megfelelő tűzvédelmi megoldás a szerkezet védelemmel kezdődően, a tűzérzékelő hálózaton, a speciális és automatikus tűzoltó berendezéseken át, a kézi oltókészülékekkel bezárólag nélkülözhetetlen, ha emberéletek és drága berendezések megóvásáról van szó. Minél több eleme származik egy kézből a rendszernek, annál kisebb az esély a különböző technológiai ütközésekre, így a berendezések telepítése és üzemeltetése tökéletesen gördülékeny tud lenni, ami optimális biztonságot garantál egy gyógyászati létesítménynek.