Iparági megoldásokÉlenjáró technológiára épülő biztonság

Minimax tűzvédelmi rendszer a konyhákban.

Konyhák tűzvédelme - Minimax tűzvédelem

Számos étel elkészítésénél van szükség nagy mennyiségű zsírra, ami nem elhanyagolható tűzveszélyt von maga után. Beláthatatlan következményei lehetnek egy túlhevült frittőznek, olajos serpenyőnek, vagy grillezőnek. A olaj és zsír gyulladáspontja mindössze 350°C, ami felett a tűz villámgyorsan kialakul.

A Minimax „KS 2000“ típusú kompakt konyhai oltórendszere a tüzet kezdeti stádiumában érzékeli és az oltási folyamatot pillanatok alatt aktivizálja. A „febramax“ fantázia névre keresztelt oltóanyag speciálisan zsír és olaj oltására lett kifejlesztve. Hatásfoka kiemelkedő, kis mennyiségű melléktermék keletkezik az oltása után, mely könnyen eltávolítható, és általánosan higiénikus oltóanyagnak tekinthető. Ezen kedvező tulajdonságainak köszönhetően a károkat és a kényszerű állásidőt minimalizálni lehet a konyhában.

A védett felülethez képest 0,3-1,5m között változtatható szerelési magasságú „KS 2000“ konyhai tűzoltórendszer a piacon egyedülálló módon formatervezett és biztosítja a kellő távolságot a szórófej és a konyhában tartózkodó személyek feje között.

A hivatalos szervek által elfogadott „febramax“ oltóanyag A osztályú, valamint olaj és zsír alapú tüzekre használható. Mi több a „KS 2000“ konyhai tűzoltórendszer a VdS (német kárbiztosító társaság) által is bevizsgált és hitelesített berendezés, valamint az élelmiszeripari szakszervezet is sikeres teszteknek vetette alá ételekre, italokra, dohányárukra. Alkalmazása ajánlott ipari konyhákban, éttermekben, szállodákban.

Prospektus letöltés német nyelven:

Brandschutz für gewerbsmäßige Küchen