Iparági megoldásokÉlenjáró technológiára épülő biztonság

Ipari gépek tűzvédelmi megoldása.

Ipari gépek tűzvédelme - Minimax tűzvédelem

Egy heves lángcsóva könnyedén lángba boríthat egy fúrásra, esztergálásra, köszörülésre, marásra, vagy hónolásra használt anyagmegmunkáló gépet. A könnyűfémek, vagy ötvözetek megmunkálása során hasonlóan nagy a tűz kockázata.

Az ipari tömegtermelésben használt magas magnézium tartalmú alapanyagok különösen nagy veszélyt jelentenek. A magnézium ötvözetek vágása során keletkező por és forgács besorolás szerint rendkívül gyúlékony, vagy öngyulladó. Mivel ezen veszélyek nem hagyhatók figyelmen kívül, a megmunkáló gépeket el kell látni tűzvédelmi berendezéssel. Ennek szabályozásáról a 89/392/EWG Európai Uniós direktíva rendelkezik.

A Minimax a megfelelő megoldást az Argotec gázzal oltó berendezéssel nyújtja Önnek. Az Argotec rendszer argon, nitrogén, vagy szén-dioxid segítségével oltja el a tüzet. A tűzérzékelő rendszer összeköttetésben van a megmunkáló gép vezérlésével, így a gép tűzriasztás esetén azonnal leáll. Még szén-dioxiddal való oltás esetén sem emelkedik a levegő szén-dioxid koncentrációja a káros határérték fölé, köszönhetően a nagy védendő térfogatnak és a relatív kis oltóanyag-mennyiségnek. Oltás után mindössze ki kell cserélni a tároló palackokat és a rendszer újra üzemkész.

Prospektus letöltés német nyelven:

Brandschutzlösungen für Werkzeugmaschinen