Iparági megoldásokÉlenjáró technológiára épülő biztonság

Festőkabinok tűzvédelmére is nyújtunk megoldást.

Festőkabinok tűzvédelme - Minimax tűzvédelem

A magas fokon automatizált, modern festési technológiák óhatatlanul speciális kockázatokat is jelentenek. A lehetséges gyújtópontokat még a kezdeti stádiumban érzékelni kell, és azok azonnali elfojtása elengedhetetlen.

Speciális tűzoltó rendszereink kimagaslóan gyors reagálásúak:
a tűzveszélyt automatikusan felismerik és azok égési sebességének függvényében az oltási folyamat célorientáltan, meghatározott lépésekben zajlik le már a tűz kezdeti stádiumában. Tűzjelzés esetén az oltásvezérlő központ (FMZ 5000) rögzíti és analizálja az érzékelőktől befutó jeleket, majd elindítja a figyelmeztető berendezéseket és az előre beprogramozott vezérléseket pl. megszakítja a por, festék, levegő, oldószer utánpótlást, feszültségmentessé teszi a berendezéseket, leállítja a festő robotot, a ventillációt, bezárja a tűzálló ajtókat, tűzcsappantyúkat, elvégzi az átjelzést egyéb központok felé, stb.. A gázzal oltó rendszer ezt követően automatikusan beindul és elfolytja a tüzet kezdeti stádiumában.

Alkalmazási területek:

Elektrosztatikus porszóró berendezések, vízbázisú festő berendezések, robotizált festő rendszerek, szikkasztók, szárítók, légtechnika rendszerek.

Prospektus letöltés német nyelven:

Automatische Feuerlöschsysteme für Farblackieranlagen